Adoptie

Adoptie

Als een geadopteerde kan je allerlei problemen ondervinden. Je voelt je misschien niet begrepen, anders, alleen, of je worstelt met je identiteit en je afkomst en het gebrek aan informatie hierover.

Wil je jouw biologische ouders vinden, of misschien alleen weten hoe het met ze gaat? Zoek je informatie over je achtergrond of wil je in contact komen met lotgenoten? Of heb je behoefte aan een luisterend oor en wil je jouw ervaringen delen?

Waar je ook tegenaan loopt en wat je ook zoekt, Plan Angel is er voor jou.

En niet alleen geadopteerden, ook ouders die op afstand van hun kinderen moeten leven kunnen problemen ondervinden.

Plan Angel wil geadopteerden en biologische ouders de kans bieden om elkaar te vinden, om meer over elkaar te weten te komen, zonder dat zij hier grote sommen geld voor moeten betalen.

Ontdek hieronder hoe wij je kunnen ondersteunen:

Ik zoek mijn biologische ouders

Plan Angel kan je op verschillende manieren helpen bij je zoektocht naar jouw biologische familie. Op de pagina Hoe vind ik mijn biologische ouders? lees je meer hoe Plan Angel jou ondersteunt en in het Stappenplan ontdek je wat je zelf kan doen.

Marcia: “Mijn eigen zoektocht naar mijn ouders was een lange en moeizame en pas toen ik geld ging betalen gingen er deuren open. Ik heb zoveel moeite moeten doen om mijn ouders te vinden, terwijl ieder kind het recht heeft om te weten wie zijn/haar ouders zijn. Ik wil mensen helpen die dezelfde problemen ervaren.”

Adoptie uit Colombia

Het grootste gedeelte van onze steun is gericht op Colombia. Hier hebben wij door de jaren heen een uitgebreid en constructief netwerk opgebouwd. We onderhouden nauw contact met het Colombiaans consulaat in Nederland en diverse belangrijke instanties in Colombia, waaronder de Colombiaanse Kinderbescherming.

Ons netwerk van mensen dat ons in Colombia ondersteunt, breidt zich steeds verder uit. Ook de moeder van Marcia zet zich in Colombia met passie in om Plan Angel te ondersteunen bij zoektochten en het opzetten van een netwerk van zelfhulpgroepen voor ouders.

 

Wilt u ook meehelpen? Dit kan, uw hulp is meer dan welkom