Hoe vind ik mijn biologische familie

Hoe vind ik mijn biologische familie

Marcia: “Geen zoektocht is hetzelfde. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat het een lange en moeizame weg is. Er kan jaren overheen gaan voor we beweging kunnen creëren en resultaten zien. Tegelijkertijd is het vaak een mooie en bijzondere reis, waarin je steeds meer te weten komt over je eigen achtergrond, je cultuur en je familie.”

Als ervaringsdeskundige en iemand die al jaren andere geadopteerden ondersteunt bij hun zoektocht naar hun biologische ouders, weet Marcia welke wegen zij moet bewandelen en welke stappen ze moet zetten. Door de jaren heen heeft Plan Angel een groot en constructief netwerk opgebouwd van mensen en instanties, in Nederland en Colombia. De ervaring, de bevlogenheid van Marcia en het uitgebreide netwerk hebben ervoor gezorgd dat Plan Angel al veel mensen heeft kunnen helpen. Lees hier hun ervaringsverhalen.

Hoe Plan Angel helpt

Plan Angel kan jou ondersteunen in je zoektocht naar je biologische ouders met:
– advies over de te nemen stappen en de benodigde documenten
– het opvragen van adoptiedossiers
– het compleet maken van adoptiedossiers
– contact leggen met instanties in Nederland en Colombia
– haar netwerk in Colombia van mensen die actief zoeken
– emotionele steun – het opvragen van geboorte aktes
– het opvragen van aanvraagformulieren van mogelijke moeders (hier zijn extra kosten aan verbonden
– het opvragen van medische en pensioengegevens (hier zijn extra kosten aan verbonden

Plan Angel vraagt een eigen bijdrage van 300.000 pesos (dit is ongeveer 100 euro, maar doordat de koers nog wel es verandert kan het euro bedrag ook wel eens veranderen). Deze bijdrage hoef je alleen te voldoen als er daadwerkelijk familie gevonden wordt. Je betaalt dus nooit voor niets. Jouw bijdrage gaat in z’n geheel naar onze contacten in Colombia die het geld besteden om jouw familie te vinden.

Daarnaast vraagt Plan Angel een donatie van 20 euro vooraf. Deze donatie wordt gebruikt voor ons DNA project. Hiermee kopen wij DNA kits in voor biologische families in Colombia. Donatie kan overgemaakt worden naar:

Plan Angel
NL 52 RBRB 0944 4048 71
BIC: RBRBNL21
RegioBank

Plan Angel hanteert een werkwijze waarbij haar contacten zo min mogelijk hoeven te reizen. Op deze manier kunnen wij de kosten laag houden. Moet er toch gereisd worden, dan bespreken we de eventuele bijkomende kosten eerst met jou.

Geld mag in onze ogen nooit een obstakel zijn om niet te gaan zoeken. Is de bijdrage echt een probleem? Laat het ons weten, dan bekijken we de mogelijkheden.

De stichting zelf werkt uitsluitend op vrijwillige basis en vraagt geen commissie of geld voor bureau- en managementkosten. Alle bijdragen en donaties gaan volledig en rechtstreeks naar de projecten.

Onze overtuiging is dat er niet verdiend mag worden aan mensen in nood.

Wilt u ook meehelpen? Dit kan, uw hulp is meer dan welkom