Over ons

Over ons

Plan Angel is een mensenrechtenorganisatie gericht op het bij elkaar brengen van familieleden die elkaar uit het oog zijn verloren, door adoptie. Naast het daadwerkelijk bij elkaar brengen van familieleden vindt Plan Angel het belangrijk dat mensen zich gesteund en begrepen voelen en zich bewust zijn van hun rechten en mogelijkheden. Sinds haar oprichting heeft Plan Angel diverse projecten opgestart met deze twee pijlers als basis.

Marcia Engel, oprichtster en hart van de organisatie weet wat het is om van haar ouders gescheiden te zijn. Als tweejarig meisje kwam ze vanuit Colombia in Nederland waar ze opgroeide bij haar adoptieouders en dit was zacht gezegd niet altijd gemakkelijk. Marcia: “Als klein meisje had ik veel verdriet, ik voelde me anders, niet begrepen. En dat terwijl ik nog niet eens wist dat ik geadopteerd was.

Pas op elfjarige leeftijd vertelde mijn adoptiemoeder dit. Het was alsof de grond onder me weggehaald werd. Ik begon nog meer te worstelen met mijn identiteit en vragen als ‘wie ben ik?’ en ‘wat is mijn bestaansrecht?’ bleven door mijn hoofd spoken. Om meer duidelijkheid te krijgen over mijn basis, zodat ik verder kon met mijn leven ben ik op zoek gegaan naar mijn biologische ouders. Wat volgde was een moeizame zoektocht van jaren waarbij alle deuren gesloten bleven, totdat ik ging betalen.

Ineens had ik binnen vier maanden mijn ouders gevonden. Zoveel moeite en zoveel geld om mijn eigen ouders te vinden. Voor een recht dat ieder kind heeft, het recht op contact met zijn ouders. Ik bedacht ter plekke: dit moet anders, ik ga mensen helpen. En dit gaat verder dan het zoeken naar familieleden. Ik wil mensen bewust maken van hun rechten en mogelijkheden.”

In 2008 was Plan Angel een feit!

Wilt u ook meehelpen? Dit kan, uw hulp is meer dan welkom