Over ons

Plan Angel is een non-profit mensenrechtenorganisatie die strijd om Colombiaanse gezinnen samen te brengen die gescheiden zijn door adoptie. Plan Angel vindt het belangrijk dat geadopteerden en biologische gezinnen zich gesteund en begrepen voelen, en zich bewust zijn van hun rechten en opties. 

Plan Angel geeft Colombiaanse families strijdlust en hoop!

Plan Angel

Oprichting

Marcia Engel

Als oprichtster en hart van de organisatie weet Marcia wat het is om van haar ouders gescheiden te zijn. Op tweejarige leeftijd is zij vanuit Colombia naar Nederland gebracht, waar ze opgroeide bij haar adoptieouders. Toen ze er op haar 11e achterkwam dat ze was geadopteerd, begon een langdurige worsteling met haar identiteit, waarbij vragen als ‘wie ben ik?’ en ‘wat is mijn bestaansrecht?’  een grote rol speelden.  

Marcia besloot haar ouders te vinden, maar kwam al gauw terecht in een administratieve chaos, bemoeilijkt door vervalste papieren en onwillige instanties. Pas na betaling gingen deuren open en werden haar ouders binnen 4 maanden gevonden.

Om anderen de ruim 5000 Colombiaans geadopteerden in Nederland dit leed te besparen, is Plan Angel in 2008 opgericht. Ondertussen is de Plan Angel uitgegroeid tot een serieuze organisatie, ondersteund door meer dan 50 vrijwilligers en helpen zij Colombiaans geadopteerden wereldwijd.

Doel

Wij merken dat een grote groep mensen door gebrek aan financiële middelen en/of kennis geen toegang heeft tot hulp als het gaat om adoptie en de zoektocht naar een identiteit. Wij geloven dat zelf-redzaamheid, educatie en bewust-wording de belangrijkste ingre-diënten zijn om hierin een sociale verandering voort te brengen.

Missie

Als mensenrechtenorganisatie willen wij mensen bewust maken van hun rechten op het gebied van adoptie. Ieder kind heeft het recht zijn/haar eigen identiteit te kennen. Door middel van educatie, samenwerking en DNA-tests en door samenwerking tussen individuen, organisaties en overheden proberen wij families te herenigen.

Waarden

Het werk van Plan Angel steunt volledig op 2 pijlers

Meer over

Onze Projecten

Om bovenstaande doelen te bereiken lopen er bij ons verschillende projecten. 

0 +

Geadopteerden

0 +

Matches per week

0 +

Vrijwilligers

6000 +

In donaties dit jaar

Wij zijn trots op

Wat we hebben bereikt

Plan Angel kent een groot en dynamisch netwerk van mensen en instellingen, zowel in Nederland als in Colombia, en kan hiermee een steeds groter aantal geadopteerden en families helpen.  Sinds 2019 is er een kantoor geopend in België geopend, waar een nieuw team van vrijwilligers dezelfde activiteiten uitvoert.  

Plan Angel in Actie

Promo-video

Kennis maken met Plan Angel? Bekijk hieronder onze promo-video!

photos_2020_5_29_fst_painted-metal-stains_8LdVT02
Play Video